Uhyggelig hygge


Når den uhyggelige hygge rammer Rungstedgaard, battler kokkene i knivfærdigheder og det går aldrig kedeligt for sig, med mindre man er et græskar. Vi ville så gerne kunne bruge resterne fra de store halloween græskar men når sandheden skal frem er de faktisk ikke gode til madlavning da de er dyrket til et helt andet formål. Nemlig udskæring.

Heldigvis findes der fantastiske sorter som hokaido og butternut. De er perfekte til supper, salater, som syltede eller bare bagt med lidt god olivenolie. Min personlige favorit er de syltede. De går perfekt med and, steg og stort set alt andet i den fede afdeling vi nu skal kaste os over i løbet af julen.


SYLTEDE HOKAIDO GRÆSKAR

  • 1 kg hokaido græskar i tern ca 2x2cm uden skræl
  • 500 sukker
  • 5 dl vand
  • 5 dl æbleeddike
  • 2 røde chilier
  • 1 stor knold ingefær skrællet og i skiver.

Sukker, vand, eddike, chili og ingefær koges op og hældes over græskarternene. Herefter skal den trække i 24 timer. Sigt væden over i en gryde og kog den ind til sirup konsistens. Vend til slut dine græskar i siruppen og kom på atamonskyllede glas.
 

VELBEKOMME & HAPPY HALLOWEEN