Franske makroner

Har du mod på at lave dine egne franske makroner med lime ganache.


MAKRONER

  • 125 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 100 g æggehvider
  • 100 g sukker

Flormelis og mandelmel blendes sammen til en fin mel, og sigtes. Hviderne piskes stive, sukkeret tilsættes og der piskes ved maks. volume til det bliver en tyk og glat marengsmasse.

Mandelmelet tilsættes marengsmassen og det blandes til det lige nøjagtig flyder ud. Evt. farve kan tilsættes her, hvis man ønsker det. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud.

Makronerne sprøjtes ud på en bage plade med bagepapir, til den ønskede størrelse. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller og bag makronerne ved 140 grader i ca. 20 minutter, afhængig af størrelse. Har du ikke en sprøjtepose kan du nemt bruge en almindelig pose, hvor du klipper et lille hul i et hjørnerne.


LIME GANACHE

  • 200 g hvid chokolade
  • 70 g limesaft + skal
  • 70 g lunet fløde

Den hvide chokolade smeltes og den lune fløde hældes i chokoladen lidt efter lidt, imens der røres godt undervejs. Når ganachen er blank og homogen tilsættes lime og skal.

Lad ganachen køle helt ned. Hæld den afkølede ganache i en sprøjtepose og fyld makronerne


– OG VOILA!