Rosé Gløgg

RUNGSTEDGAARDS KOLDE ROSÉ GLØGG - JA HVORFOR IK'?

Anderledes, smuk og lidt sommer i en mørk tid - what's not to like...

Til ca. 8 glas;

  • 1tsk syltet ingefær sirup        
  • 2 hele kardemomme
  • 2 hele stjerneanis
  • 4 rosa peberkorn
  • 1/4 bakke blåbær
  • 1/4 pink grape
  • 5 mm. skive frisk ingefær
  • 5 dl tranebær juice
  • 1/2 kanelstang
  • 2 tsk. brun farin
  • 1 dl lys sirup


Alle ingredienserne koges op, for derefter at blive taget af blusset for at trække natten over. Grapefrugten tages dog op, så skallen ikke afgiver bitterstoffer. Når Gløgg-essensen har trukket et døgns tid i køleskabet, hældes den gennem en si, og spædes herefter op med alkoholen;

  • 1 fl tør rosé
  • 1 dl Vaniljevodka
  • 1 dl. Eiswein (kan erstattes af lidt mere lys sirup i essensen)
  • 1 dl Hvid rom

Tilsæt 1 tsk. dehydrerede blåbær

Dyp kanten af et cocktailglas i sukkervand og derefter i brændt mandelstøv – og læg en ½ vaniljestang over glasset, som ”rørepind” og servér kold.


SKÅL & GLÆDELIG JUL!