Rabarbercrumble

Rabarber smager af sol & sommer, og så er de røde stængler også super sunde. 
Men bare rolig, det sidste skal vi nok få lavet om på...

Opskrift til 4 personer:

  • 1 bdt rabarber skåret i 1 cm stykker
  • 200 gr sukker (smages til efter eget ønske)
  • 1 spsk estragon hakket (rosmarin og ingefær kan være alternativer)
  • 100 g smør
  • 120 g mel
  • 100 g sukker
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 1 spsk lakridspulver
  • 1/4 dl piskefløde
  • 175 g hvid chokolade

Kog fløden op, og smelt den hvidechokolade i den varme fløde. Sættes på køl i min. 4 timer.

Rabarberstykkerne vendes med sukker og estragon og stilles til side.

Smør, sukker, mel, hasselnøddeflager og lakridspulver blandes til smuldrende konsistens.

Kom rabarberne i et ovnfast fad/skål, fordel lakrids smuldet ovenpå og bag ved 180 grader i 20-35 min.

Fløden piskes nænsomt, helst med piskeris, da den ekstra fedt fra chokoladen gør at det piskes hurtigere, og nemt kan skille.
 

ANRET - OG VÆRS'GO!