Pavlova med Lakrids

Marengs er et lille køkkenmirakel. Så lette og luftige, at de nærmest smelter på tungen. Og så er de simpelthen så nemme at lave. 

Her er vores opskrift på en lækker Pavlova med lakrids og sommerbær.

  • 3 dl æggehvider
  • 5 dl sukker
  • 1 spsk lakridspulver
  • 1 spsk hindbær eddike
  • 1/4 l piskefløde
  • Sommerbær
  • Evt.hvid chokolade til pynt

Pisk æggehviderne til toppen danner et blødt skum, tilsæt sukkeret lidt af gangen mens der fortsat piskes, indtil alt sukkeret er opløst. Tilsæt lakridspulver og pisk til massen er stiv og rør eddiken i.

På et stykke bagepapir tegnes en cirkel på ca. 25 cm diameter (eller passende til det fad man vil anrette på) og massen fordeles i et jævnt lag inde i cirklen.

Bages ved 100 gr. midt i ovnen ca. 1 time.

Pavlovaen køles helt af, toppes med et let lag af flødeskum og pyntes med bær inden servering. Lakrids pavlova egner sig til alle typer røde bær, f.eks hindbær, rysteribs, jordbær og syltede rababer.

Mangler du lidt knas kan du hakke noget hvid chokolade og bage det i ovnen ved 150 gr. ca. 15 minutter eller til det er lysebrunt. Køl ned, knus og drys over.
 

Den skønne marengskage Pavlova blev "opfundet" i Australien og New Zealand i anledning af den verdensberømte russiske balletdanser Anna Pavlovas besøg i de to lande i 1920'erne. Og blev altså derfor navngivet Pavlova.