Bare lidt om kartofler

Når de nye danske kartofler melder deres ankomst, ved man med sikkerhed at sommeren er skudt i dag.  Men det er ikke kun i Danmark vi har fået øjnene op for de små danske guldklumper....

I min tid som kokkeelev i Frankrig havde jeg den dejlige oplevelse at vores kartofler kom hele vejen fra Danmark og endte som appetitvækker hos gæsterne, hvor de blev dækket af kaviar. Personligt synes jeg det var synd for kartoflen at den skulle dele skæbne med kaviar, men det er jo heldigvis en smagssag...

Når det så er sagt giver det jo en dejlig anledning til at tale med alle mine kollegaer, om hvordan de helst vil have en ny dansk kartoffel og sjovt nok går smørret igen og igen.
 

Niklas, souschef: ”Nye kartofler skal koges, knuses med en gaffel og dækkes af smør og purløg”

Morten, kokkeelev: ”Smør og persille, jeg er jo også sønderjyde

Tim, souschef: "Med smør og løvstikke"


Selv er jeg en smør og dild mand, men når jeg tænder grillen elsker jeg at kombinere bearnaise og nye danske kartofler. Så her får i lige opskriften på de mest syndige kartofler.
 

LASSES BAJERNÆSE TØFLER

  • En god håndfuld kogte, nye kartofler
  • 50g smør
  • 2 spsk. Hakket estragon
  • Bearnaiseessence /salt/peber

Lav en pakke af stanniol hvor kartofler, smør, estragon, en sjat bearnaiseessence lidt salt og friskkværnet peber. Luk den omhyggeligt og stil den på grillen, når kødet er færdig åbnes pakkerne og kartoflerne knuses med en gaffel. Det smager fantatisk.


VELBEKOMME
- LASSE, KOK