Kærnemælkshorn

Hjemmebagte lune kærnemælkshorn passer perfekt til en god kop kaffe eller te. Og det har man virkelig brug for, nu hvor efteråret så småt begynder at tage fat 🍂🌾

Her er Helle & Nadias opskrift på kærnemælkshorn med æblekompot & remonce. Det lyder måske lidt avanceret - men det er det faktisk slet ikke.


OPSKRIFT TIL CA. 20 HORN 
 

Kærmemælksdej

  • 2 dl kærnemælk
  • 250 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 1/2 vaniliestang 

Alle ingredienserne blandes og æltes grundigt, til dejen er glat og smidig. Stilles til hævning mens de øvrige elementer laves.

Æblekompot

  • 250 g æbler
  • 50 g rørsukker

Æblerne skrælles og skæres i småstykker. Puttes i en gryde sammen med rørsukker og koges til de er møre.

Remonce

  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g rørsukker

Smør og sukker blandes til en blød masse - og remoncen er nu klar til brug.

Den hævede dej rulles ud til den er ca. 4-5 mm tyk og skæres i ca. 20 små trekanter. På hver trekant, i den bred ende, lægges en lille smule remonce (ca. 1/2 teske) og tilsvarende æblekompot. Trekanterne rulles fra den brede ende til et lille horn. Hornene pensles med æg og drysses med hasselplager. Bages ved 180 grader i ca. 10-12 minutter - til de er gyldne.


GOD FORNØJELSE

 

Kærnemælkshorn er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes.