Coq au vin blanc

Det smager af sensommer og en lille smule af efterår. Men det er heldigvis efterår på den gode måde.
 

OPSKRIFT

  • 1 hel unghane delt i 8 stk.
  • 1 l hønse boullion
  • 1 fl riesling
  • 1 løg 1 pastinak 3 stængler bladselleri, 1 hvidløg (ja et helt, ikke 1 fed) snittet.
  • 5peberkorn, 2 laurbær blade
  • 2 salatløg
  • 500gr bøgehatte/østershatte eller lignende.
  • 1 bdt/pt citron timian
  • Persille
  • Bacon
  • Godt brød
  • 100gr smør
  • 150 gr mel

Løg, pastinak, bladselleri, hvidløg og peberkorn sauteres let gyldne i en gryde. Tilsættes ½ fl riesling og koges ind til ca. det halve. Hønsefond tilsættes og bringes i kog. Lad det stå og små simre. Unghane stykkerne brunes af på en pande og lægges i en stegeso/ braiser gryde med halvdelen af citron timianen.

Smør smeltes i en gryde og bages af med melet. Opbagningen tilsættes sigtet hønse boullion lidt ad gangen under omrøring for at undgå klumper. Den færdige sauce koges igennem et par minutter og overhældes unghanen. Læg låg på og tilbered ca. 45 min ved 175 grader.

Mens unghanen er i ovnen, pilles løgene og deles i kvarte. Den resterende riesling koges op og hældes ud over løgene i en skål etc. med låg og stilles til side.

Bacon steges sprødt på en pande. Brødet skæres i grove tern og steges sprødt i bacon fedtet med resterende citron timian.

Svampene ristes hårdt af på en pande, og fordeles over den færdige unghane sammen med bacon, brød og de syltede løg.

Serveres med f. eks kartoffelmos. Eller nye kartofler knust med lidt grov sennep, smør og fint hakkede skalotter.

DET SMAGER LIGE SÅ GODT SOM DET LYDER!