Blinis med stenbiderrogn

ELSKER, ELSKER, ELSKER STENBIDERROGN...

Selv om det er en simpel ret - smager den ikke mindre end fantastisk hver gang. 

Man kan selvfølgelig vælge at købe blinis i sit supermarked, men det smager bare lidt bedre hvis man laver dem selv. Og da resten af retten ikke kræver den store tilberedning, så er det værd at bruge lidt tid på.

Opskrift på blinis - ca. 10-12 stk.

  • 1½ dl letmælk
  • 2½ spsk creme fraiche 18%
  • 8 g gær
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g boghvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide

Tilbehør:

  • 50 g stenbiderrogn pr. person
  • 1½-2 dl cremefraiche
  • finthakket rødløg
  • lidt plukket dild 

 
Sådan gør du:

Opvarm mælken i en gryde. Kom den varme mælk i en skål og rør cremefraiche i. Afkøl væsken til den er fingervarm, og tilsæt gær, salt og sukker. Rør hvedemel, boghvedemel og æggeblomme i dejen til den bliver glat. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 45 min.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag blinis på blinispande – de skal være ½ cm høje, og der bliver 10-12 stk.( Bagetiden er ca. 2 min. på hver side). Hvis du ikke har en blinispande – så bruger du bare en alm. pande og sætter skefulde af dejen på panden med lidt afstand. 

Anret blinis med en skefuld stenbiderrogn, cremefraiche, finthakket rødløg og dild. 

 

VELBEKOMME